От х:

Днес в x:

Променлива облачност днес над Кърджали,жълт код за интензивни валежи и гръмотевици

Жълт код е обявен за Кърджали за днес от Националния институт по метрология и хидрология.Облачността ще достигне 45%.Вероятността да превали е 23 на сто,а очакваните количества са 0,64 мм.Ще духа слаб вятър със скорост от 5 м/с.Буря не се очаква.Температурите ще варират от 19 до 30 градуса.

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

В планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За 23.07.2024 г. НИМХ - МОСВ  издава предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки за областите – Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини