От х:

Днес в x:

Задържаха тираджия с 83 кг марихуана, той отрича вина

Изображение 1 от 3

    50-годишният Димитър Митрев ще остане в ареста за контрабанда на 83,250 кг марихуана на стойност 1 332 000 лева. Това реши днес съдия Йонко Георгиев от Окръжен съд – Хасково.

    Мъжът е от Крумовград, но живее в село Калековец, община Марица, област Пловдив. Има над 20 години стаж като международен шофьор. Бил е арестуван на 18.07.2024 г. на ГКПП „Капитан Петко войвода“, при влизане от Гърция в България. Той пътувал с товарен автомобил с българска регистрация, като каза, че от около 2 месеца работи за сливенска фирма. При преминаване през пункта представил документи за превозвана групажна стока, част от която санитарен фаянс, от Португалия за България. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия е сформиран съвместен екип от митнически служители и гранични полицаи, които откриват в товарното помещение върху палети със санитарен фаянс 7 кашона, съдържащи 124 прозрачни вакуумирани пакета с марихуана.

    При разглеждане на мярката му за неотклонение днес прокурорът по делото Николай Трендафилов настоя обвиняемият да остане в ареста. Според държавния обвинител няма как кашоните да бъдат вкарани в камиона, без да бъдат забелязани от шофьора. Заяви, че преди около 30 години той е бил осъден за кражба, но е реабилитиран.

    Водачът от своя страна заяви, че не е знаел за наркотика в тира. Уточни, че неговият шеф му е давал указания по телефона откъде да закачи ремаркето, където и на кого да го предаде. Адвокатката му поиска той да бъде освободен с мярка парична гаранция или домашен арест, за да може да се грижи за майка си, която страда от хронично заболяване.

    В крайна сметка магистратът наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред мотивите му бе това, че е налице обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 30.07.2024 г. от 10:30 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини