От х:

Днес в x:

Хасковлии се жалваха от разбита шахта, „Екопрогрес“ обеща да я ремонтира

    Жители на хасковския квартал „Хисаря“ се жалваха от разбита шахта на улица „Енисей“. Проблемът е с метална решетка на отводнително съоръжение, която е по протежение на цялото улични платно. При преминаване на автомобили се вдига шум, който пречи на живеещите наоколо.

    „Дори на моменти хората не могат да спят“, каза Севгин Иса. Тя поясни, че преди 3-4 месеца нейни съседки са уведомили кметския наместник в квартала, включително твърди, че имало подаден сигнал в Община Хасково. Подобен проблем с шахтата се появил и преди 2-3 години, когато гастролиращи мъже я откраднали, но били догонени от живеещите в квартала и решетката била върната на мястото й и укрепена. Сега обаче отново е разбита. Съседът Мертин Юсеин се опасява, че ако не я укрепят, този път може да изчезне изцяло.

    Потърсен за коментар шефът на общинското предприятие „Екопрогрес“ Гюнай Юсуф заяви, че при тях не е постъпвал сигнал за проблема. Поясни обаче, че ще изпрати екип на място, за да направи оглед и да се реши проблема. Той уточни, че миналата седмица на съседната улица „Пещера“ е била ремонтирана друга проблемна шахта.

    Допълнение!

    От „Екопрогрес“ съобщиха, че шахтата е била ремонтирана на 25 юли. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини