От х:

Днес в x:

Manu Chao ще издаде през септември първия си албум от 17 години, „Viva Tu“

След като през май Manu Chao представи заглавното парче, по-долу може да чуете и втория сингъл от предстоящия проект, „São Paulo Motoboy“.

Роденият във Франция, но базиран в Испания изпълнител Manu Chao е готов да издаде следващия си албум – и първият му от 2007 г. – на 20 септември.

За предстоящия нов проект, „Viva Tu“, той казва, че е „вдъхновен от неговите пътувания и ежедневния живот на хората“, с песни на испански, френски, португалски и английски, с колаборации с Willie Nelson в „Heaven’s Bad Day“ и френския певец Laeti на „Tu Te Vas“.

Chao сподели втория сингъл от албума, „São Paulo Motoboy“. Твърди се, че песента е „братска почит към всички куриери в Сао Пауло, които рискуват ежедневния си живот, докато карат своите двуколесни превозни средства из огромния метрополис“, според съобщение за пресата.

Проектът, подобно на неговите сингли и съответни музикални видеоклипове, по подобен начин ще се занимава с глобални проблеми и активизъм. Видеото за „São Paulo Motoboy“ включва завладяващ документален филм, описващ ежедневието на „motoboys“ в Сао Пауло.

Последното пълнометражно издание на Chao – преди цели 17 години бе „La Radiolina“. Въпреки това, той почти не остава неактивен през този период, като си сътрудничи по проекти с Bomba Estéreo, Rumbakana, Charlart58, Carlangas, Dani Lança и Calypso Rose. В момента той също е на световно турне, като до септември са планирани спирки в Испания, Италия и Франция.

Източник: rockthenight.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини