От х:

Днес в x:

Овладени са четири от пет фронта на пожара до Воден и Голям Дервент

Овладени са четири от пет фронта на пожара в района на болярските села Воден и Голям Дервент, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Всички сили и средства са включени в ограничаване на последния фронт, който се е развил низово в широколистен масив между с. Крайново и Голям Дервент, съобщи старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Няма опасност за хората и населените места.

„През целия ден ще работим с максимални усилия, за да овладеем последния фронт, ще ни подпомагат хеликоптери и самолети+, допълни Баров.

И днес продължава участието на военнослужещи и специализирана техника в гасенето на големия пожар, съобщиха от Министерството на отбраната.

От 05:20 ч 41 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада са се включили в овладяването на пожара. От 4:45 ч тази сутрин 16 военнослужещи с 6 броя техника от 22-ра авиобаза в Безмер също се включиха в гасенето в помощ на служителите от 0 „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От 07:40 ч в гасенето от въздуха се включиха и двата хеликоптера от 24-та авиобаза „Кугър“ и Ми-17.

В неделя бяха доставени първите фургони за временно настаняване в село Воден. Общо 15 фургона ще бъдат предоставени на най-засегнатите семейства. Повечето от мобилните жилища ще бъдат взети от Карловско и пострадалите от наводненията там, които вече нямат нужда от тях.

„Четирима души ще живеем във фургона. Досега спахме при приятели. Всичко, което имахме, изгоря. Никой не дойде да помогне. Нямаше сирени за предизвестие. Сигурно ще живеем във фургона с години. Безсилни сме“, заяви местен жител пред Нова ТВ.

Битката с пожарите в Ямболско продължава седмо денонощие.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини