От х:

Днес в x:

Пожар край Баните вдигна на крак огнеборци и горски служители! Няма опасност за селата!

Служители от държавните горски стопанства Славейно, Ардино, Златоград,
Смолян, Смилян, Селище и на централното управление на ЮЦДП, се борят с пожар, възникнал вчера след обед, в следствие на мълния, в иглолистна гора в землището на селата Гълъбово, Сливка и ардинското село Любино.Пожарът е локализиран и ограничен, той е на площ от около 15 декара. Горските гасят пламъците ръчно, правят просеки и минерализовани ивици около огнищата. С тежка верижна машина на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян се прокарва просека, в близост до огнището, за да се осигури достъп за противопожарните автомобили. Теренът е силно пресечен и е в труднодостъпната местност, което затруднява гасенето. През цялата нощ горските служители са гасили и дежурили в района на пожара.
Борбата с огъня продължава, като на помощ са се притекли и доброволци от
близките населени места. Мълния предизвика още един пожар вчера в землището на с. Купен, община Мадан. Запалили са се сухи треви в близост до смесена гора. За щастие, огънят бързо е овладян, а проливният дъжд,, който е паднал в района, е спомогнал за пълното му загасяне.
Дежурни екипи с горски служители от териториалните поделения на Южноцентрално държавно предприятие има и в районите на пожарите при с. Априлци, с. Ветрен, с. Отец Паисиево, с. Добри дол и гр. Стрелча.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини