От х:

Днес в x:

8 вили, ферма с 200 овце и 6 складови конструкции са изгорели при пожара край Харманли

    8 вили, ферма с 200 овце, 6 складови конструкции и кола изгоряха при пожара край Харманли, който избухна вчера следобед в местността „Трифончето“. В потушаването на пламъците се включиха пожарникари, горски служители, доброволци, земеделци с техника, включително и хеликоптер. Стихията вече е овладяна, но на на място остават да дежурят 5 екипа на противопожарната служба, които продължават да обхождат терена с цел да се предотврати повторното разрастване на огъня.

    На място беше и кметицата на община Харманли Мария Киркова, която изказа благодарност на хората, участвали в гасителните действия. Хората в града все пак са благодарни, че бедствието не е взело жертви.

    Снощи огънят вилня часове наред включително край бензиностанция и емблематичната местност „Извора на Белоногата“. По първоначална информация пожарът е избухнал в резултат на късо съединение от електропровод в района. Местни жители разказаха, че са чули трясък, след което токът спрял. Изпепелени са около 1000 дка площи, като 150 дка са смесена гора.

    След пожара, остава затворен пътят от Харманли към Маджарово.

    Междувременно вчера следобед избухна по край димитровградското село Крепост, който беше потушен. По-късно снощи друг огън лумна между селата Малък извор, Криво поле и Славяново.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Яв
      Явашее
      12 0
      13:30, 19 юли 2024
      Е как да няма жертви,200 овце!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини