От х:

Днес в x:

Отложиха за догодина делото за смъртта на Йордан Бозуков, продължава издирването на подсъдимия

Изображение 1 от 2

    Делото за катастрофата със загиналия хасковлия Йордан Бозуков бе отложено отново от Окръжен съд – Хасково. За втори път не бе даден ход на разпоредителното заседание.

    Подсъдим в процеса е 59-годишният Лютви Хасан, който е с двойно гражданство – българско и турско. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 20.03.2023 г. по пътя от Хасково към Димитровград е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на 2,03 промила алкохол и в района на борса „Марица“ е катастрофирал в друг „Мерцедес“, шофиран от 23-годишния Йордан. Младежът почина 9 дни след катастрофата. През това време обаче Лютви избяга в Турция. Той не се яви на първото заседание по делото на 13 юни 2024 г. Беше нередовно призован на адреса му в България. Не се яви и днес. Съдът счете, че по този повод са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото. Липсва резултат от общодържавното издирване на територията на страната. Липсват данни мъжът да се е връщал в България след трагичния инцидент. По делото има данни за негов адрес в Турция и се налага по пътя на международната правна помощ, чрез изготвяне на съдебна поръчка, подсъдимият да бъде призован чрез съдебните органи в южната ни съседка.

    Делото беше отложено за разглеждане в разпоредително заседание на 14.02.2025 г. от 10:00 часа и резервна дата - 14.03.2024 г. от 10:00 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      11
      111Ф
      14 0
      17:28, 18 юли 2024
      На Хасанчо повече крака му няма да стъпи в България или в друга държава в която може да бъде арестуван,поне не легално,а относно Турция дълбоко се съмнявам да го екстрадират в България за да бъде съден, нашите хъшлаци съди екстрадират всеки които Турция търси за да бъде съден там. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ОПЕЧАЛЕНИТЕ РОДИТЕЛИ НА ЗАГИНАЛИЯ НЕЛЕПО И БЕЗ ВРЕМЕ ЙОРДАН БОЗУКОВ.
    • 2
      Ка
      Кауня
      14 0
      17:49, 18 юли 2024
      Нямам думи! Убива човек,проба за алкохол не е взета( говорим това което казват свидетели) за наркотици да не говорим и за капак,пуснат от Прокуратурата и Съдиите!!!😲 Уважаеми Господа Темида, пожелавам на вас и вашите деца тази участ! Амин!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини