От х:

Днес в x:

Земеделец от Хасково с подкрепа за изхранването на животни в опожареното село Равна гора

    Земеделецът от Хасково Тенчо Тенчев достави помощ в опожареното свиленградско село Равна гора. Тази сутрин с личен транспорт той предостави 6 тона слама за животновъд, отглеждащ крави и овце в населеното място. В района на селото на 12 юли избухна пожар, при който бяха унищожени 12 необитаеми къщи и една обитаема, стопанска постройка и някогашното кметство. Огънят се разрасна в Сакар планина и борбата със стихията продължи дни наред. В гасенето на пламъците се включиха пожарникари, служители на горски стопанства, доброволци, тежка техника и два хеликоптера. Бяха изпепелени 110 000 дка площи, от които 25 000 дка горски фонд. В тази връзка районът пустее и естествената храна за животните липсва, тъй като пасищата са унищожени.

    „В село Равна гора всичко е изгоряло. Става дума за голяма трагедия. Съпричастни сме с хората, искаме да помогнем, защото знаем какво е някой да ти подаде ръка в най-трудните моменти“, каза Тенчо Тенчев. Той уточни, че е помогнал с това, което е имал в наличност, по призив на Община Свиленград, която организира кампания за подпомагане изхранването на животните в опожарените села в региона. В селото без храна бедстват 64 крави, 26 телета и 450 овце. 

    Община Свиленград осигури от общинския бюджет 20 000 лева, но средствата не са достатъчни за изхранването на животните в предстоящите няколко месеца до получаване на държавна помощ за стопаните.

    Кметството приема дарения - храна за животните – слама, ечемик, сено или фураж, или парична помощ на сметка за дарения:

    Общинска администрация Свиленград                       

    BG51DEMI92408400034740    BIC: DEMIBGSF

    Банка : “ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД

    Код вид плащане 445100

    За повече информация: Анелия Георгиева - заместник-кмет на община Свиленград, тел. 0886000710.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини