От х:

Днес в x:

Най-после: в Apple iOS 18 се появи функция за възстановяване на изгубените или повредените снимки

Apple внедри нова функция в iOS 18, която ще помогне на потребителите да възстановят своите изгубени или повредени снимки и видеоклипове. Новият албум „Recovered“ (Възстановени) в приложението Photos (Снимки) автоматично ще открива и показва недостъпните преди това мултимедийни файлове, които все още се съхраняват на устройството, като дава на потребителите втори шанс да ги запазят.

Иновативната функция е налична не само в iOS 18, но и в iPadOS 18 и macOS Sequoia. Според Apple новата технология може да идентифицира и локализира изгубените или повредени преди това мултимедийни файлове, като ги показва в новия албум Recovered в приложението Photos. Този албум ще съществува паралелно с вече познатия на потребителите албум „Наскоро изтрити“. Отбелязва се, че при актуализация до iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia устройството автоматично ще сканира за възстановими снимки и видеоклипове.

Съществуват няколко причини, поради които снимките или видеоклиповете могат да бъдат изгубени или повредени. Така например, това може да се случи поради проблеми с повреждането на базата данни или когато направената снимка не е запазена правилно в библиотеката. Освен това приложенията на трети страни, които имат разрешение да управляват библиотеката Photos, също могат да създадат проблеми.

За да намерят този албум, потребителите трябва да следват стъпките по-долу:

Отворете приложението Photos

Превъртете надолу и намерете раздела Utilities

Докоснете Recovered и удостоверете автентичността си с Face ID или Touch ID

Изберете снимката или видеоклипа и решете дали да изберете „Изтриване завинаги“ или „Възстановяване в библиотеката“

Важно е да се отбележи, че новият албум ще бъде видим само ако устройството действително е загубило или повредило мултимедийни файлове. В противен случай тази опция няма да бъде показана.

Появата на тази полезна функция в iOS 18 идва след неотдавнашния инцидент с грешка, свързана с повреждането на базата данни в iOS 17.5, която доведе до повторното появяване на изтрити снимки. Тогава Apple подчерта, че проблемът е бил случаен и е засегнал малък брой потребители. Добавянето на новата функция дава по-голям контрол върху процеса на изтриване на снимките и видеоклиповете, както и възможност за възстановяване на медийните файлове, които са били смятани за изгубени.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини