От х:

Днес в x:

Хасково чества 187 г. от рождението на Васил Левски

    187 г. се навършиха днес от рождението на Васил Левски. По този повод се проведе тържествено честване пред бюст-паметника на българския революционер и национален герой, намиращ се в двора на едноименното училище в областния град.

    Хасковлии поднесоха венци и цветя в знак на признателност към подвига и делото на Васил Иванов Кунчев, известен като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество. В ритуала участваха двама заместник-кметове на община Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, председателят на Общински съвет – Хасково Таня Захариева, заместникът й Йозджан Мехмед, заместник областният управител на Хасково Митко Петров, командирите на военните формирования в Хасково и Корен, началникът на Военно окръжие Хасково подп. Петър Петков, представители на СУ „Васил Левски“, граждани.

    В церемонията участваха представителни части от Военните формирования 52 740 в Хасково и 22 280 Корен и Духов оркестър при Община Хасково с диригент Недялка Ангелова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Анализатор
      7 0
      14:15, 18 юли 2024
      Къде е общинската съветничка хореограф-режисьор? Защо както по време на избори беше на всеки бюст-паметник с цветя, сега я няма? Или може би търси свободен тротоар, за да си паркира колата пред читалище “Заря” с табелка от принтер и да не си плаща синята зона?!?!?!?!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини