От х:

Днес в x:

Кърджали почете 187 години от рождението на Васил Левски

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, днес Кърджали почете 187 години от рождението на Апостола на свободата. Слово за великия българин прочете Цонка Точева от Общинския комитет „Васил Левски” в града край Арда.

„Левски донесе светлия лъч надежда, разкъстващ мрака на робството. Изпълни мечтата и мисията си да излезе преди времето и да изрази вековната ни жажда за свобода. Непознатата преди него толерантност, при него няма българи, няма турци, няма гърци, няма евреи. Затова казваше: като се освободим, ще отида и на други народи да помагам!”, каза в словото си Цонка Точева.

Венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата поднесоха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, заместникът му Тунджай Шюкрю, секретарят на общинската администрация Нермин Мехмед, председателят на Общинския съвет Мухаррем Мухаррем, областният управител Ресми Мурад и заместникът му Никола Чанев, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, представители на политически и граждански организации, граждани.

В края на честването прозвуча химна на Република България.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Снимка:еТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини