От х:

Днес в x:

Кандидатът за вице на Тръмп призовава Америка да „избере нов път“, Лавров го приветства

Кандидатът за вицепрезидент на Доналд Тръмп в изборната надпревара за Белия дом – Джей Ди Ванс, призова в словото си американците да „изберат нов път“, като гласуват за бившия президент републиканец през ноември, преди официално да приеме номинацията на партията, предаде БТА.

„Тази вечер е нощ на надежда, празник на това, което Америка е била и, с Божията милост, това, което скоро отново ще бъде“, каза нетипичният сенатор от Охайо пред републиканския конгрес. „И това е напомняне за свещения дълг, който имаме да запазим американския опит, да изберем нов път за нашите деца и внуци“, каза сенатор Ванс.

„Обгрижването на Уолстрийт приключи, дами и господа, ще се ангажираме с работниците“, заяви Ванс пред Републиканската конференция.

Ораторът обвини Джо Байдън, че е направил Америка „по-слаба и по-бедна“. „Вносът на чуждестранна работна ръка приключи. Ще се борим за американските граждани, за техните работни места и техните заплати“, обеща Ванс.

„За мен е чест и с благодарност съобщавам, че официално приех предложението да бъда номиниран за вицепрезидент на Съединените щати“, каза Ванс снощи на Националната конференция Републиканската партия в Милуоки, Уисконсин.

39-годишният сенатор от щата Охайо, който е почти 40 години по-млад от Тръмп (на 78 г.), е смятан за изгряващата звезда на Републиканската партия, посочва ДПА, като припомня, че навремето Ванс е бил противник на бившия президент на САЩ, като дори се е наричал „човек, който никога няма да бъде Тръмп“.

Докато популяризира превърналата се в бестселър своя автобиография „Провинциална елегия“ (Hillbilly Elegy) през 2016 г., Ванс пише остро есе, в което описва Тръмп като „културен хероин“ и „болкоуспокояващо от нов вид“, допълва агенцията.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров похвали кандидата за вицепрезидент на Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом заради позицията му за започнатата преди повече от две години от Москва война в Украйна, предаде БТА.

Ванс, сенатор от Охайо, подкрепя мира и прекратяването на военната помощ за Украйна, каза Лавров в Ню Йорк вчера в централата на ООН, цитиран от ТАСС.

„Можем само да приветстваме този факт, защото е нужно точно това - да се престане да се помпа Украйна с оръжие. И войната ще приключи. И ще можем да потърсим решение“, отбеляза руският външен министър.

САЩ са страната, която предоставя най-големите обеми военна помощ на Украйна за отблъскване на руските войски, които предприеха пълномащабно нахлуване в съседната страна на 24 февруари 2022 г.

Но съюзниците на Вашингтон в НАТО се опасяват, че американската подкрепа може да отслабне значително, в случай че изходът от президентските избори през ноември се окаже завръщане на Тръмп в Белия дом, защото се съмняват в готовността му да подкрепя военните усилия на Киев.

Лавров заяви, че е чул, че Ванс е за прекратяването на оръжейните доставки за Украйна и че е отдаден на намирането на мирно решение на войната.

Ванс, който някога беше ярък критик на Тръмп, сега подкрепя напълно кандидатурата на милиардера за Белия дом и е смятан за изгряващата звезда в лагера на Републиканската партия.

Той често се обявява срещу предоставяната от САЩ помощ на Киев, като през април гласува против одобрения от Сената законодателен пакет в подкрепа на Украйна в размер на 61 милиарда долара.

Само дни преди да избухне войната, Ванс заяви: „Всъщност не ме интересува какво ще се случи с Украйна по един или друг начин“.

Тръмп, който в понеделник официално беше номиниран за кандидата на Републиканската партия за президентските избори, многократно е казвал, че ще успее да сложи край на войната в Украйна в рамките на 24 часа, без обаче да уточнява как ще постигне тази цел.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини