От х:

Днес в x:

Хасковлия: Отново има опашки в хасковския ТЕЛК, трети ден се опитвам да подам документи

    Нови опашки от чакащи хора се извиха в днешния горещ ден в хасковския ТЕЛК. Около 11 часа днес пред Регионалната картотека за медицинска експертиза имаше около двайсетина души. Повечето от тях са с тежки заболявания. Те се оплакаха, че се налага да чакат с часове, за да подадат документ за явяване пред комисия.

    На опашката беше хасковлията Тодор Лукарев, който страда от диабет. Той заяви, че се опитва да си подаде документите вече трети ден. Казва, че и трите дни чакал по 3-4 часа. Предните дни не успял, защото гишето обслужва граждани от 7:30 до 12:30 часа. Така около обяд в понеделник и във вторник се принудил да си тръгне. Мъжът се опасяваше, че и днес няма да успее да подаде документите, защото преди него имаше доста хора, като за всеки един от тях са необходими от 10 до 20 минути, а до края на работното време за обслужване на граждани оставаше час и половина.

    Мъжът обясни, че от понеделник до сряда почивал, но утре бил на работа. „За да дойда в четвъртък, трябва да си пусна отпуска. Иначе как да стане? Не е нормално при 40 градуса, болни хора да стоят прави и да чакат ред“, коментира хасковлията.

    Сред чакащите обаче беше и Димитър Бонев от Любимец. Възрастният мъж чакаше реда си, за да подаде документи за сина си, който е с две онкологични заболявания. Той се притесняваше, че ако не успее да мине днес, утре отново ще трябва да дойде до Хасково, тъй като единствено в областния град се приемат документи на гише. Иначе може чрез Български пощи или онлайн с електронен подпис. Чакащите обаче бяха скептични към алтернативните варианти, защото може да се получат пропуски и да се наложи повторно подаване на документи, с което ще изгубят допълнително време.

    Опашките започнаха да се образуват в края на юни, когато влязоха в сила промените в Правилника и организацията на органите на медицинска експертиза. С тях започна и разпределението на заявленията на ТЕЛК-ове на случаен принцип, обясниха тогава от РЗИ-Хасково.

    Чакащите хора обаче са на мнение, че трябва да се създаде организация в ТЕЛК-а с цел да се избегне образуването на такива големи опашки и хабене на средства и нерви за нуждаещите се.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      Доктор Годжи
      4 0
      21:34, 17 юли 2024
      Тоя ТЕЛК го скъсаха от реформи и накрая всички сажда избиратели са оказаха инвалиди
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини