От х:

Днес в x:

Искат да строят нова частна поликлиника за 10 млн. лв. в Хасково

    Инвестиционно намерение е заявено за строителство на нова частна поликлиника за 10 млн. лв. зад ДНА в Хасково. Това съобщи на пресконференция днес кметът Станислав Дечев. В тази връзка градоначалникът е внесъл докладна записка до Общинския съвет с искане да се даде предварително съгласие за това теренът край улица „Булаир“, който е общинска собственост, да бъде продаден на фирма „Търговска лига“ със собственик Тихомир Каменов, който и собственик на болниците „Сърце и мозък“.

    Частната компания вече е построила подобни центрове и болници в много областни градове в страната. Медицинският център в Хасково ще бъде на площ от над 6 000 кв. м. Ще има 4 надземни етажа с 35 различни лекарски кабинета – диагностично-консултативни, общопрактукуващи лекари, самостоятелна медико-техническа лаборатория, офталмология, образна диагностика, диализен център, дентален център. Ще има и няколко полуподземни етажа, в които са предвидени 53 паркоместа. Ще има и обслужващи помещения – аптека, оптика, кафене. Ще бъдат разкрити около 100 работни места. В центъра ще могат да работят действащи лекари от Хасково. В областния град ще идват и медицински светила от други области.

    До реализацията на инвестицията предстоят доста процедури, включително ще трябва да има и други решения на Общински съвет – Хасково. Според кмета тя може да бъде изпълнена в рамките на 2-3 години. Местният парламент ще гласува предложението на заседанието на 26 юли. Ако бъде дадена „зелена светлина“ теренът ще бъде продаден без търг, като площта ще бъде оценена от независим оценител.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ан
      Анализатор
      61 -1
      15:23, 17 юли 2024
      Нали съветничката режисьор-хореограф, която си паркира колата по тротоарите беше записала клип, пред разрушените казарми с идея да става "културен център", какво стана ся?
      • Бъ
        бъзз
        47 -4
        16:01, 17 юли 2024
        Ся нищо още не е станало.
        Има само намерение.
        Инвестиционно.
        За едни пари.
    • 2
      И
      И
      60 -8
      18:46, 17 юли 2024
      Поредната измама от герб , нали има построена сграда , за болница пред автогарата , защо ще се стой нова , да се изперат пари пак нали , ей така се купува терен и строй , а построеното , какво , Дечев пак се ...
    • 3
      До
      Добромир
      59 -2
      19:31, 17 юли 2024
      Добре ще е и една лудница да построят.
      • Ка
        Кауня
        36 -3
        20:59, 17 юли 2024
        Няма смисъл излишни пари да харчат. Директно в зоологическата градина,там има място за всички!
      • Мо
        морска краставчка
        39 -6
        21:03, 17 юли 2024
        Много си прав че трябва психиатрия за общината. В тази жега всичко можем да чуем от кмета и размекнатият му мозък ако го има въобще .
        КОРЗ да му надянат една усмирителна риза и да го сложат на кулата с часовника на сградата на кметството и на кръгъл час да се провиква куку а сутрин кукуригу .
        ⏲ 🚑
    • 4
      Бо
      Боклуци
      41 -3
      21:43, 17 юли 2024
      Значи няма какво друго да се направи в центъра на града ще дадем терена без търг на мутрите от ТИМ.Гаранци це ще и ма офис на една банка , застахователна компания, пенсионна/ макар и източена/.После ще стане задължително да се азстраховаме здравно в Армеец. Абе мафия отвсякъде. не напразно му е прякора на тоя кмет-
    • 5
      Им
      Име ли?
      57 -1
      01:51, 18 юли 2024
      Половин България гори, Хасковолии си чупят колите и катастрофират по изкопани и самоотворили се ями по пътищата, хасковсите села замират, заедно със задтаряващото Хасково, чълно е с плашещи и разпадащи се гради, готовите болници се саморазпрадат, а те ще подаряват общински имоти...
    • 6
      Да
      Дабе
      32 -1
      08:07, 18 юли 2024
      Ми дано след като дадете терена на мутрите оправите и оня леш наречен път на улица Булаир че доста картери умряха там тая година.А иначе си плащаме данъците и ако се забавим малко ни плащат със съдия изпълнител.Боклуци
    • 7
      Пе
      Петров
      10 -26
      13:38, 18 юли 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ив
        Иванов
        10 -3
        17:58, 18 юли 2024
        Станиславчо,стига писа врели некипели! Няма нужда!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини