От х:

Днес в x:

Тайландската полиция твърди, че цианид е убил 6 чужденци в хотел в Банкок

 Вероятно отравяне с цианид е причината за смъртта на шестима чужденци, чиито тела са открити в стая в луксозен хотел в Банкок, а заподозреният за убийството е сред мъртвите, съобщи тайландската полиция в сряда, пише Reuters.

Бързодействащият смъртоносен химикал е открит по чашите за пиене и чайника в стаята в луксозния хотел Grand Hyatt Erawan, а разговорите с роднините на загиналите разкриват, че е имало спор за дълг, свързан с инвестиция, съобщи полицията.

Всичките шестима са от виетнамски произход, двама от които са граждани на САЩ, и са открити мъртви късно във вторник. Федералното бюро за разследване на САЩ е помогнало на полицията при разследването, съобщиха от полицията.

„Намерихме цианид в чашите, във всичките шест чаши намерихме цианид“, заяви на пресконференция Триронг Фивпан, командир на службата за доказателства на тайландската полиция.

„След като служителите донесоха чаши за чай и две бутилки с гореща вода, мляко и чаши за чай... един от шестимата се появи цианид.“ Резултатите от аутопсията се очакват през следващия ден, съобщиха от полицията.

Правителството на Виетнам заяви, че посолството му в Банкок координира работата си с тайландските власти по случая, а Държавният департамент на САЩ заяви, че следи ситуацията и че местните власти са отговорни за разследването.

Хотел Grand Hyatt Erawan, управляван от Erawan Group (ERW.BK), отваря се нов раздел, разполага с над 350 стаи и се намира в популярен туристически район, известен с луксозните си магазини и ресторанти.

Новината за смъртните случаи, първоначално съобщена от някои тайландски медии като стрелба, може да се окаже пречка за Тайланд, който залага много на жизненоважния си туристически сектор, за да съживи икономиката си, която изпитва затруднения след пандемията.

Тази година Тайланд очаква 35 милиона пристигащи чужденци, което е повече от 28 милиона миналата година, които са похарчили 1,2 трилиона бата (33,71 милиарда долара).

Във вторник министър-председателят Срета Тависин призова за бързо проучване на въпроса, за да се ограничи въздействието върху туристическия сектор на Тайланд.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини