От х:

Днес в x:

Задържаният с кокаин за 1 млн. лв. щял да получи 5000 евро за транспорта

Изображение 1 от 5

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи турският гражданин Исмаил Гюнеш, който беше арестуван с 3.240 кг кокаин за 1 018 656 лева. Определението му бе наложено от съдия Боряна Бончева от Окръжен съд – Хасково.

    51-годишният мъж беше арестуван на 11.07.2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“. Той шофирал товарен автомобил с турска регистрация. Пътувал от Нидерландия през Германия и България за Турция. Тирът бил cелектиран за щателна митническа проверка, при която в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина под хранителни продукти, са открити три пакета с наркотик, опаковани със стреч фолио. По време на митническата проверка водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители.

    По време на днешното заседание прокурорът по делото Павел Жеков пледира обвиняемият да остане в ареста. Според него бягството на водача е индикация, че той съзнава вида на пренасяната стока, въпреки че е обяснил пред разследващите, че според него това е злато, а преди това казал, че в пакетите има сладкиши, за което му било обещано възнаграждение от 5000 евро.

    Адвокатката настоя клиентът й да бъде освободен под парична гаранция, чийто размер да е съобразен с доходите му. Посочи, че Гюнеш страда от коронарно заболяване, а и трябва да се грижи за непълнолетното си дете, което сега е при майка си, която не работи и няма доходи.

    В крайна сметка магистратът прецени, че турският гражданин трябва да остане в ареста, тъй като е налице обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в Пловдив в 3-дневен срок.

    При доказване на вина е предвидено наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хи
      Химена
      4 0
      09:18, 16 юли 2024
      Това са 1500 къса цигари и 3500 презерватива български от Вида.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини