От х:

Днес в x:

Катран, праскова и крем брюле - 13-те нюанса на слънцето в косите ни

Лятото може да не предизвика същото желание за поставяне на нови начала като новогодишния период, но със сигурност носи вкуса на експеримент. А кой е най-лесния и въздействащ такъв? Този с косата, of course. 13-те най-секси цвята, които ни блазнят днес, са надолу в материала. 

Русо крем брюле

Ново е, нищо, че прилича на старо. Помолете стилиста си за „русо крем брюле“ следващия път, когато сте в салона, защото това е една от най-изтънчените летни тенденции на 2024 г., еднакво възхитителна на вид и звучна при произнасяне. Сладкият нюанс съчетава кремави, карамелени тонове със златист балеаж и леки медени нюанси за сияен ефект. Търсите референтна снимка? Шведската певица Зара Ларсон е най-доброто вдъхновение.

Снимка: Зара Ларсон (@zaralarsson) 

Кафяв микро балеаж
Ако обожаваме да изглеждаме sunkissed, това е много за нас. Обожаваме този тренд заради фините отблясъци, озаряващи наситено кафяви тонове с меки карамелени краища, създавайки естествено сияен ефект. Постигнат чрез прецизно ръчно боядисване, кафявият микро балеаж осигурява плавен преход между естествения цвят на косата и изрусяването – което обещава да не се тормозим с досадното израстване.

Снимка: Бианка Ингросо (@biancaingrosso) 

Морковена торта
За още повече лятно забавление, една „морковена торта“? Носен от TikTok звездата Мередит Дъксбъри, този пикантен нюанс съчетава топло, огнено оранжево с канелени нюанси, които го одързостяват. Постигането на оттенъка става с наслояване на златистите отблясъци върху червена основа.

Снимка: Димитрис Джанетос (@dimitrishair)


Сканди блонди
Scandi blonde е много лятна, много гореща тенденция. Нюансът смесва пепеляво русата основа с изсветлени краища и платинени бебешки косички. Видяно на Елза Хоск и Матилда Джерф – няма да е изненада да виждаме това русо все по-често в идните дни. 

Снимка: Елза Хоск (@hoskelsa) 

Богато кафяво
Ако сте запалени по цвят на косата, който да ви кара да изглеждате като скъпо бижу, то характерното кафяво на Хейли Бийбър е точното нещо за вас. Независимо дали е постигнат с кадифена шоколадова основа или с възхитително карамелено като база, ключът към този актуален цвят е във финалната обработка с блясък, създаваща декадентска дълбочина.

Снимка: Хейли Бийбър (@haileybieber) 

Катранено черно
Дръзко отклонение от обичайните летни нюанси, катраненото черно е неочакван избор на цвят, изключително модерен през 2024 обаче. Поразителен с еднородността на мастилено черното, нюансът контрастира рязко със светлите пастелни цветове на сезона и – точно като „богатото кафяво“ – катраненочерните коси изживяват пълния си потенциал.

Снимка: Кайли Дженър (@kyliejenner) 

Бронд
За блондинките, които се колебаят дали да станат брюнетки, и за брюнетките, които не искат да се занимават с поддържането на русо, брондът е перфектната среда. Илюстриран от Барбара Палвин, този цвят наистина е най-доброто от двата свята. Изненадващо малко поддръжка е нужна, ако се държи далеч от корените, изисканата промяна може да бъде постигната чрез кичури.

Снимка: Оуен Гулд (@owengould) 

Пикантен ром
В коктейла от модерни цветове за лятна коса, „пикантният ром“ е силно откроим. Перфектен за бързо начало на есента и незаменим за края на лятото, той е перфектно илюстриран от Хелена Кристенсен. Името на тенденцията произлиза от начина, по който се нанасят пигментите: изграждане на пикантна основа от канела и после кичури – само в краищата на косата – напомнящи за фин, отлежал ром.

Снимка: Хелена Кристенсен (@helenachristensen) 

Old-money blonde
Готова да премине от микро тенденция към по-трайно влияние, естетиката на „old money“ през изминалата година се циментира в речника ни. И малко модели успяха да капсулират външния вид по-добре от норвежката Фрида Аасен, чиято развяваща се руса грива е здраво закрепена на нашата „old money“ дъска в Pinterest.

Снимка: Фрида Аасен (@frida_aasen) 

Еспресо брюнетка
По-рано този месец актрисата Лили Колинс шокира всички, като отряза косата си. Резултатът е великолепен и в перфектния нюанс на наситено еспресо. Предвиден да се превърне в твърд фаворит за предстоящите по-студени месеци, ние вече скачаме към тенденцията това лято.

Снимка: Лили Колинс (@lilyjcollins) 

Каубойска мед
„Cowboy copper“ не е новодошъл на сцената с цветовете на косата. Всъщност, наситеното червено е част от тенденциите за красота от 2023 г. насам. Подобно на „еспресо кафявото“, „каубойско медно“ е цвят, който си представяме, че носим, когато се подготвяме за предстоящите сезони. Но какво трябва да поискате следващия път, когато отидете във фризьорския салон? Тъмночервена основа с лъскави медни акценти около лицето.

Снимка: Christian Wood (@cwoodhair) 

Прасковено русо
Като еволюция на популярното „ягодово русо“, прасковеният вариант на нюанса показва само нотки на червено в иначе маслено русата основа. Ако ви е трудно да си представите резултата, просто погледнете Сюки Уотърхаус. Специфичният нюанс на нейната топла прасковена коса е узрял с потенциал.

Снимка: Оуен Гулд (@owengould) 

Бледо розово
Боядисването на косата ви не трябва винаги да е равносилно на постигане на естествени резултати. Понякога преследваме с идеална цел именно изкуственото. За 2024 г. тенденциите в цветовете на косата, които да изберете, ако вече сте преминали през естествените цветове, са набор от пастели. Любимият ни? Мекият нюанс на пастелно розово на Тина Леунг.

Снимка: Тина Леунг (@tinaleung)

Източник: viewsofia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини