От х:

Днес в x:

Фестивалът MetalDays (Словения) спира да съществува: „Бяхме твърде горди и твърде наивни“

Дългогодишният, но проблемен метъл фестивал Metal Days в Словения замръкна – нямаше издание през 2024 г. и няма да бъде домакин на друг фестивал под това име.

Първоначално възникнал през 2024 г. като Metal Camp, фестивалът беше преименуван на Metal Days, провеждан между 2013-2022 г., а през 2023 г. се проведе съкратено издание, когато заради катастрофални наводнения бе отменен последния ден.

Организаторите бяха обещали да възстановят сумата за билети за няколко минали фестивала, но в пространно изявление, достъпно само на уебсайта им, те обвиниха друга компания, че е задържала възстановяването на сумите.

MetalDays се сблъскаха с местна конкуренция от Tolminator, по-малък, но все още успешен фестивал в Толмин, първоначалното местоположение на Metal Days до 2023 г. В изявлението се твърди също, че „реинвестирахме печалбите от MetalDays в другите ни фестивали: Winter Days of Metal, Headbanger’s Holiday, Bluesland, Overjam Reggae (2017-2019) и Punk Rock Holiday (2013-2016)” – всички те водят до загуби, които тежат на фестивала-майка.

Изявлението също така посочва, че са се опитали да продадат фестивала, за да го запазят за феновете. Изявлението включва подробности за опитите на организаторите на фестивала да продадат марката на големи фестивални компании, включително Live Nation, Superstruct и Festival Republic, но неуспешни.

Допълнително усложнявайки нещата, Metal Days изтриха своите социални мрежи, с изключение на YouTube, където е известно, че трият отрицателни коментари на фенове, като се имат предвид парите, дължащи се на феновете.

Много групи свириха на фестивала, включително сред предишните хедлайнери за събитието виждаме: Amon Amarth, Anthrax, As I Lay Dying, At the Gates, Benediction, Beyond Creation, Cattle Decapitation, Clutch, Cradle of Filth, Messhuggah и много други.

Източник: rockthenight.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини