От х:

Днес в x:

The Killers поставиха два рекорда на Гинес

Повече от 20 години след издаването си, „Mr Brightside“ на The Killers продължава да чупи рекорди и да събира награди.

Тази седмица американската алтернатив рок група постави два рекорда на Гинес за изключителния си успех в класациите в Обединеното кралство.

С общо 416 седмици до момента в официалната класация за сингли в Обединеното кралство, „Mr Brightside“ има най-дълъг престой в подреждането за сингли от група и най-много седмици в списъка за една песен.

По-рано тази година „Mr Brightside“ беше коронован за най-популярния сингъл в Обединеното кралство, който никога не е достигал до номер 1.

Родом от Лас Вегас, групата първоначално е открита от британски лейбъл и подписва договор с тях, като по този начин британците започват да ги възприемат като британска банда. „Mr Brightside“ първоначално е издаден през 2003 г. в ограничен тираж от 500 CD-та и преиздаден през май 2004 г., достигайки номер 10 в класацията.

Сега, след 8 години в националната класация, парчето е признато и за един от трите най-добри сингъла в Обединеното кралство за всички времена и сред първите пет най-излъчвани песни.

The Killers завършват шест вечери в „O2 арена“ в Лондон тази вечер (11 юли), част от турнето им в Обединеното кралство и Европа, което продължава до средата на юли. След това групата се завръща в САЩ за фестивални изяви, преди през август да започне резиденцията си в Лас Вегас и допълнителни фестивални дати в Северна Америка до септември.

Снощи бандата спря концерта си в Лондон, за да излъчи на екраните на сцената последните минути от мача между Англия и Нидерландия, който завърши с резултат 2:1 и прати „Трите лъва“ на финала на Евро 2024 г. 

След като нападателят на Астън Вила Оли Уоткинс осигури победата на Англия в първите секунди на допълнителното време от двубоя, The Killers стартираха с изпълнение на своя мегахит „Mr. Brightside“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини