От х:

Днес в x:

Над 32 000 деца се превърнаха в дигитални скаути с уроците за безопасно сърфиране в интернет на Yettel и SafeNet

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специално създаден комикс с участието на популярни инфлуенсъри показа на малчуганите как да се пазят онлайнчрез примери от реални ситуации

София, 11.07.2024 г. Образователната инициатива Digital Scouts продължава успешно своята мисия да помага на децата и младежите чрез игри и забавление да учат за рисковете във виртуалния свят. От началото на годината над 32 000 подрастващи са получили нови знания и умения за разпознаване на заплахите в интернет, превръщайки се в дигитални скаути като част от кампанията на Yettel и Центъра за безопасен интернет (SafeNet).

Съвместната инициатива бе подкрепена от едни от най-любимите на децата и тийнейджърите създатели на дигитално съдържание. В пролетното издание се включиха Борислав Вълов, Милен Колев и Борислава Тодорова. Те създадоха образователно и забавно съдържание, с което помагат на подрастващите да се справят с предизвикателствата в дигиталния свят, докато се забавляват и печелят награди. Телекомът обогати темата за онлайн безопасността с четири нови акцента: „Неподходящо съдържание“, „Дигитален образ и дигитален отпечатък“, „Фишинг и лична информация“ и „Гейминг култура“.

Специално създаден комикс във второто издание на инициативата превърна популярни инфлуенсъри в комикс герои. Кристиян Николов, Петър Байков, Антония Сарафова, Христина Георгиева и Яница Михайлова се озоваха в четири различни ситуации и със собствения си пример насърчаваха отговорното поведение във виртуална среда. Илюстрациите обхващат теми като фишинг измами, разговори с непознати, гейминг култура и дигитален образ. Те са дело на Неда Малчева, известна със своите забавни рисунки за децата и родителството.

Инфлуенсърите се превърнаха в истински виртуални посланици на доброто и използваха цялата си креативност, за да помогнат на последователите си да запомнят и приложат съветите за безопасно сърфиране онлайн. С инструментите на социалните медии те успяха да създадат съдържание, в което съчетаха умело разпознаваемия си стил с рисковете в интернет и методите за предпазване от онлайн заплахи.

Темата за дигиталната сигурност присъства и в тазгодишното издание на Фамилатлон. По време на фестивала, посветен на семейството, спорта и здравословния начин на живот, децата участваха в интерактивния куиз на телекома Digital Scouts. Малки и големи се упражняваха как да създават силни пароли, разпознаваха фалшиви новини и отговаряха на въпроси, свързани със споделянето на лични данни в интернет.

Кампанията Digital Scouts е част от цялостната програма „Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“, залегнала като приоритет и цел в стратегията за устойчиво развитие на Yettel - всяка година да ангажира с посланията за онлайн безопасност 40 000 деца и младежи. През тази година телекомът надгражда своята най-дългогодишна обществено значима програма до момента с инициативата „Дигитално родителство“, за да бъде в подкрепа и на възрастните. В партньорство с Центъра за безопасен интернет операторът събира в специална страница приложими и актуални съвети в помощ на семействата, за да общуват по-лесно с децата по темата и да ги подготвят за рисковете онлайн.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини