От х:

Днес в x:

Дяволът носи Прада... отново?

През 2006 г. "Дяволът носи Прада" привлече в кината дори и онези, които не се интересуват особено от мода.

Историята на Миранда Прийстли (Мерил Стрийп) - зловеща главна редакторка на модно списание - увлече зрителите. В каста бяха още и Ан Хатауей и Емили Блънт в ролите на Анди Сакс и Емили - асистентки на страховитата Прийстли.

Оттогава насам слуховете за продължение ту се разгарят, ту затихват.

Сега това изглежда по-възможно от всякога, защото сценаристката Айлин Брош Маккена е в преговори с Disney за втора част на "Дяволът носи Прада".

Новината потвърждават източници и на Variety, и на Deadline, макар и още да няма официални коментари от студиото по въпроса. Дали ще видим и същия актьорски състав начело със Стрийп също все още не е ясно.

По информация на Variety сценарият ще проследи Прийстли в наши дни, докато се опитва да поддържа традиционно списание в дигиталната ера.

Ан Хатауей, която влиза в образа на асистентката Анди Сакс, обаче неведнъж е изказвала скептицизъм дали продължение на филма е възможно. През 2023 г. актрисата заявява пред The View, че според нея първият филм се развива в съвсем друго време, а сега ситуацията с печатните издания е съвсем различна.

"Не съм сигурна, че въобще е възможно да има продължение", отбелязва Хатауей.

"Дяволът носи Прада" е по едноименния роман на Лорън Уайзбърг, който пък си има книжно продължение - "Отмъщението носи Прада". 

Втората книга ни връща към Анди, Емили и Миранда, няколко години след събитията в първата част. И трите жени са поели по собствен път, докато съдбата не решава да ги срещне (и сблъска отново).

Не се знае дали евентуален втори филм ще следва книгите на Уайзбърг.

Сигурно е обаче, че Disney са изкушени да направят продължението на филма, след като "Дяволът носи Прада" навъртя над 326 млн. долари приходи. Мерил Стрийп печели отличието "Златен глобус" за образа на властната Прийстли и е номинирана за "Оскар".

Номинация за "Оскар" има и за дизайнерката на костюмите - Патриша Фийлд.

"Дяволът носи Прада" вече е и бродуейски мюзикъл, като музиката е дело на Елтън Джон, а в ролята на Миранда е Ванеса Уилямс.

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини