От х:

Днес в x:

Евро 2024 днес: Англия и Нидерландия се протягат към място на финала

Труден и променлив - такъв се оказа пътят на Нидерландия до първия полуфинал на европейско първенство от 20 години. Отборът не беше убедителен в група D и завърши трети, но успя да се класира за осминафиналите след 2:1 над Полша, равенство 0:0 с Франция и загуба с 2:3 от Австрия.

На старта на елиминациите нидерландците разгромиха Румъния с 3:0, преди да победят Турция с 2:1 след обрат.

Сложна се оказа и задачата на Англия на европейското първенство. Финалистът от Евро 2020 не убеди с играта си, но спечели група С, където победи Сърбия с 1:0 и записа две равенства - 1:1 с Дания и 0:0 със Словения.

В осминафинала англичаните се нуждаеха от продължения, за да елиминират Словакия, а в четвъртфиналите победиха Швейцария след дузпи.

Испания е първият финалист на Евро 2024, слагайки край на мечтата на Франция за триумф в надпреварата, В емоционален мач в Мюнхен испанците се наложиха с 2:1, след като направиха обрат.

Рандал Коло Муани откри за Франция в деветата минута, в 20-ата Ламин Ямал изравни, а в 25-ата бранителят на французите Жул Кунде си вкара автогол.

Двубоят предложи голямо зрелище, битка и напрегнати моменти, но Испания затвърди позицията си на най-добрия отбор в турнира. След като отстрани Германия в четвъртфинала, този път състава на Луис де ла Фуенте елиминира и друг от фаворитите.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини