От х:

Днес в x:

Пътят на Испания и Франция до полуфиналите

Предстоящият полуфинален мач на Евро 2024 изправя един срещу друг два отбора с много различен стил. Испания има най-доброто нападение на първенството, като дотук отбеляза 11 попадения. Десет от тях са вкарани с удари в наказателното поле.

Испания е единственият тим, който успя да спечели всичките си мачове (четвъртфиналът след продължения - бел. ред.), а също така има най-голям брой удари - общо 102.

На другия полюс е Франция, който въпреки че разполага с Килиан Мбапе, има само три гола дотук на Евро 2024. Два от тях са автоголове, а Мбапе се разписа от дузпа.

Френският тим обаче разчита на много силната си защита, която допусна само един гол - той беше от дузпа в двубоя с Полша.

С уверена игра и хубав футбол трикратният европейски шампион (1964, 2008, 2012) Испания се класира на полуфиналите в турнира. Тимът постигна три победи в група В, като разгроми Хърватия с 3:0, след това надви Италия и Албания с по 1:0.

В осминафиналите испанците отстраниха Грузия след 4:1, преди да дойде драматичния четвъртфинал с домакина Германия. След 1:1 в редовното време Микел Мерино вкара победен гол в 119-ата минута, за да прати Испания на пети полуфинал.

Франция, който преследва първа европейска титла от 24 години, имаше по-труден път. Тимът завърши втори в група С след победа 1:0 над Австрия и две равенства (0:0 с Дания и 1:1 с Полша). В осминафиналите Франция елиминира Белгия след автогол, а в четвъртфиналите трябваше да премине през драма с дузпи срещу Португалия.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини