От х:

Днес в x:

Фамилията, от която пропищя "Гарадока" в Узунджово, си е тръгнала

    Вонящият и шумен ад за жителите на блок 11 на ул. „Гарадока“ в Узунджово приключи, съобщи кметът на селото Димитър Ничев.

    Както Haskovo.net писа, блокът, който е предимно със социални общински жилища, пропищя от шума и безобразната липса на елементарна хигиена на многолюдна ромска фамилия. В семейството на Димитър Тодоров от Гълъбово имаше десетина души - от деца на няколко години до младежи и възрастни.

    Те обитаваха апартамент 7 на първия етаж в блок 11 на ул. „Гарадока“ в Узунджово. Ужасните им навици бяха превърнали живота на съседите им в истински кошмар. Мръсотията в жилището беше съпроводена със запушена отходна канализация и наводнено мазе с нечистотии. Затова хората от блока потърсиха и помощ от кмета на Узунджово Димитър Ничев.

    Управникът предупреди главата на фамилията Димитър Тодоров, че ще напуснат жилището, ако не започнат да чистят и престанат да вдигат шум.

    „Още на другия ден след последното предупреждение многолюдното семейство се изнесе. Бащата дойде при мен и каза, че не може да държи децата под контрол, защото не били свикнали да живеят в блок. И затова си тръгват“, каза Ничев пред Haskovo.net.

    Според управника на Узунджово, хората в блока вече са спокойни и се връщат към нормалния си начин на живот. Членовете на семейството, което ги тормозеше с мръсотия и шум, идвали всяка година. Работели като сезонни работници за свой роднина, който им отстъпвал и жилището си.

    „Наемателят Бисер, който беше изряден също е освободил апартамента. Подал е нужните документи и общинският апартамент вече е свободен. Очаква се там да бъдат настанени други обитатели, които отговарят на критериите за ползване на общинско социално жилище“, каза още кметът Димитър Ничев.

    Според него никой не е гонил Бисер от блока и неговото решение да освободи апартамента било прибързано.

    Но така със сигурност кошмарът за останалите обитатели, който се повтаряше в последните няколко лета, вече е свършил и нежеланите натрапници няма да се появят повече.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Са
      Саждата
      24 -1
      10:32, 9 юли 2024
      Избиратели какво да ги правиш
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини