От х:

Днес в x:

Топ 10 на най-мощните Android смартфони, според AnTuTu

Разработчиците на бенчмарка AnTuTu публикуваха юнския си рейтинг с десетте най-мощни Android смартфона на световния пазар (с изключение на Китай, за който има отделна класация). Списъкът вероятно ще изненада мнозина, тъй като в него няма нито един модел от лидера на пазара Samsung.

И така, Asus ROG Phone 8 Pro заема първо място с повече от 2,113 милиона точки в бенчмарк тестовете. На второ място е Red Magic 9 Pro с резултат от 2,075 милиона точки, а трети е iQOO 12 с 2,034 милиона точки. Всички тези модели са изградени на чипсет Snapdragon 8 Gen 3. Като цяло седем от Топ 10 модела са базирани на новата SoC на Qualcomm.

Както се вижда от класацията на флагманите, в нея попадат два модела Xiaomi, но прави силно впечатление отсъствието в Топ 10 на пазарния лидер Samsung.

№ 1: ROG 8 Pro – средна оценка 2 113 236

През юни ROG 8 Pro плавно оглави класацията за производителност на водещите смартфони с резултат от 2 113 236, достигайки текущото ограничение на процесора Snapdragon 8 Gen3.

В същото време това е телефон, предназначен основно за игри. Почти всичко в дизайна на ROG 8 Pro отчита нуждите на геймърите, поради което моделът има видимо предимство в производителността.

Разбира се, това, че ROG 8 Pro е проектиран специално за игри, означава известни компромиси по отношение на теглото и фотографските възможности, отбелязва AnTuTu.


Red Magic 9 Pro има същите предимства като лидера, но е с по-изчистен дизайн (снимка: RedMagic)

№ 2: Red Magic 9 Pro – средна оценка 2 075 567

Подобно на лидера, класираният на второ място по производителност Red Magic 9 Pro също е смартфон за игри. Позиционирането на двата телефона е еднакво, поради което много от оценките за ROG 8 Pro са валидни и за Red Magic 9 Pro.

Въпреки това, тъй като Red Magic 9 Pro използва камера под екрана и задната леща не изпъква, той е добър избор за потребители, които се нуждаят от високопроизводително устройство с изчистен корпус.


iQOO 12 е не само високопроизводителен, но и елегантен смартфон (снимка: iQOO)

№ 3: iQOO 12 – средна оценка 2 034 885

Ако не искате телефон за игри, но все пак да е много бърз, тогава iQOO 12 може би е устройството, който отговаря по-добре на вашите нужди. В сравнение с двата телефона за игри преди него, производителността на iQOO 12 не е екстремна, но няма да срещнете затруднения при използване.

В същото време това е смартфон с по-балансирана конфигурация във всички аспекти. iQOO 12 разполага с първокласен процесор за висока производителност и е отличен като дизайн, тегло и фотографски възможности.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини