От х:

Днес в x:

Ентусиасти от Клуба на инвалидите взеха златни медали от Фестивала на хората с увреждания

Изображение 1 от 3

    Ентусиастки от село Градина и квартал Дебър в Първомай взеха участие в  17-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, провел се в Перник през изминалите почивни дни.

    Двете певчески групи – „Дебърските баби“ с ръководител Кичка Митева и Групата от село Градина, водена от Танка Василева се завърнаха със златни медали.

    Жените представиха клубовете към Съюза на инвалидите в България.

    Проявата е традиционна, има конкурсен характер и се провежда ежегодно с подкрепата на Агенцията на хората с увреждания, Община Перник и Съюза на инвалидите в България.

    Дамите пропътуваха разстоянието между Първомай и Перник, за да покажат как пеят и какви чудни вкусотии могат да приготвят. Жените от Градина представиха най-богатото меню, а за приготвените от тях лакомства и двете групи получиха грамоти.

    Към делегацията се присъедини и кметицата на село Градина Елена Петрова.

    Двата състава участваха в програмата на откритата сцена в квартал „Църква“.

    Целта на проявата е да се подпомогне социалната интеграция на хората с увреждания. Те имат необходимостта да бъдат забелязани, мотивирани и подкрепени от обществото.

    Във фестивала да се включиха над 1200 участници. Тази година той бе под мотото "Да победим деменцията чрез науката, изкуството и спорта".

    Пътуването на групата бе осъществено с помощта на кмета на общината Николай Митков.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини