От х:

Днес в x:

ДПС-Смолян избраха да застанат до Ахмед Доган

Областният председател на ДПС и Областен управител на Смолян Румен Пехливанов излезе с официаално обръщение в страницата на ДПС-Смолян . В него Пехливанов казва:

"Скъпи приятели, след повече от 22 години членство в ДПС и много преодолени препятствия, днес сме изправени отново пред съдбовен избор. Аз отново избирам да бъда автентичен, следвайки пътя начертан от Почетния председател. Потвърждавам за пореден път, че стоя, както винаги досега до д-р Ахмед Доган и неговите решения. Непоколебимо! За доброто на ДПС и нашата родина!

С подобни декларации излязоха масово от членовете на ДПС-Смолян, сред които и зам.кметът Милен Журналов. "Скъпи приятели, привърженици и членове на ДПС, сигурен съм, че всичко случващо се е за по-добро, както за ДПС така и за България!Като Председател на Общински съвет на ДПС - Смолян заявявам пълната си подкрепа и доверие в решенията на Лидера на ДПС д-р Ахмед Доган", написа Журналов. 

Смолянските депутати от ДПС Хайри Садъков и Анджей Джандев са от 17-те гласували "против" правителство на ГЕРБ през изминалата седмица. Тиражираната версия, е че те следвали заръката на Доган, а останалите им съпартийци послушали  Делян Пеевски. Вчера "17-те"  бяха извикани на среща от Ахмед Доган в "Росенец". Според анализатори в момента почетният председател сортира "верните си хора". 

Преди два дни в страницата на Областен съвет ДПС-Смолян е публикувана  по-различна декларация, в която структурата призовава за диалог в партията, или в случая за разбирателство между Ахмед Доган и Делян Пеевски: / публикуваме декларацията без редакторска намеса/

Като изхождаме от убеждението, че Движение за права и свободи е създадено от Почетния председател д-р Ахмед Доган с основна цел защита на изконните свободи и ценности на българските граждани;Като оценяваме ролята на Почетния председател на ДПС за запазване на етническия мир в страната;Като оценяваме като единствено правилен пътя, по който ДПС се развива от основаването си до днес, завещан ни от д-р Доган и декларираме подкрепата си за този път на развитие;Водени от убеждението си, че ДПС е „съдба“, „кръвна група“ и „начин на живот“ за всички нас;Като осъзнаваме отговорността си като партийни лидери на местно ниво за осигуряване на благоденствието на нашите членове, симпатизанти и всички български граждани;Като заставаме зад народните представители от област Смолян.Като осъзнаваме отговорността си за запазване на единството и целостта на партията и изхождайки от формираните становища от нашите членове и симпатизанти;
АПЕЛИРАМЕ
Да спрем с разделението в партията и да потърсим възможностите за диалог.Да не допускаме реваншизъм към другото мнение, а да видим как то да се превърне в източник на сила за вземане на правилните партийни решения от колективните органи на партията.Нашият Лидер и основател на партията д-р Доган и Председателите г-н Пеевски и доц. д-р Чакъров да намерят пътя към диалога, заедността и единството на партията в името на нашето МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ.
Настоящата декларация е приета с решение на Областен съвет на „Движение за права и свободи“ – Смолян от 04.07.2024 г.
Дали тази декларация е "спусната за подпис" от Пеевски тепърва ще става ясно.
В социалните мрежи вече се появи група "Аз подкрепям Ахмед Доган". В нея активно участва бившият Областен председател на ДПС-Смолян Салих Аршински. Дали подкрепата се налага заради опит на Пеевски да превземе ДПС, предстои да стане ясно
Има напрежение между Ахмед Доган и Делян Пеевски, призна в БНТ зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов, който присъства на срещата с почетния председател в резиденцията в парк Росенец.Джейхан Ибрямов заяви, че Делян Пеевски е оказвал натиск върху всеки един от народните предсталители на Движението преди гласуването на проектокабинета на Росен Желязков /ГЕРБ/. На всеки един от депутатите от ДПС Пеевски е задавал един въпрос: "Ти с Ахмед Доган ли си или с мен?", каза Ибрямов в интервюто за БНТ.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини