От х:

Днес в x:

“Кешът за Украйна”: Борисов обяви, че е направен нов опит за инсинуация

Кешът за Украйна”: Борисов обяви, че е направен нов опит за инсинуация

​​“Популизмът води до това, от което българинът най-много ще се подразни – кеш, война. Да спрат да си играят със страховете на българина”, призова Борисов

Вчера се направи нов опит за инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Манипулацията лъснала, след проведеното в четвъртък закрито заседание на парламента за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, на която станало ясно пари в брой няма да се дават на Украйна.

Борисов обясни, че българските войници ще защитават само територията на България и в Украйна няма да ходят. По думите му в последните месеци „кешът е станал обменна валута”.
За пари кеш изобщо не става въпрос. Дори България получава пари за старото ненужно съветско оборудване – към момента около 60 млн., а от това, което е договорено, още 300 млн., поясни Борисов.

    “Т.е. България не само не дава пари кеш за помощта си, но тя се оценява, защото ние, както всички демократични държави, застанахме на страната на нападнатия, не на агресора”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Накрая Борисов запита:

    “Виждате ли популизмът докъде води, до това, от което българинът най-много ще се подразни – кеш, война. Да спрат да си играят със страховете на българина.”

Лидерът на ГЕРБ не видя нередности в рокадите на областни управители.

Попитан за коментар за сменените областни управители с близки до ДПС, Борисов заяви, че всяко служебно правителство на първото си заседание сменя областни управители.

    "Това ми дава повод да се срещна и изискам от нашите структури в местата, където загубихме изборите от ДПС, и ще направим всичко възможно на предстоящия вот, водейки здрава политическа битка с ДПС, да си върнем загубените избиратели в тези райони", каза лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че е в реда на нещата политическата сила, показала най-добри резултати в определен район, да има и областен управител.

В сряда служебният кабинет на Димитър Главчев назначи трима представители на ДПС начело на областни управители на Разград, Шумен и Смолян. Дни преди това беше направена рокада от още  трима приближени до съпредседателя на партията Делян Пеевски за областни управители на Кърджали, Хасково и Търговище.

По повод разцеплението в ДПС Борисов уточни, че не е разговарял с почетния лидер на партията Ахмед Доган.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини