От х:

Днес в x:

Поне петима убити и 34 ранени след руска атака срещу украинския град Днепър

При руска атака с ракети и дронове срещу украинския град Днепър днес бяха убити най-малко петима души и други 34 бяха ранени, предаде Ройтерс, като се позова на украинския президент Володимир Зеленски.

Зеленски отправи нов призив на страната му да бъдат предоставени още системи за противовъздушна отбрана и да й се позволи да нанася удари дълбоко на територията на Русия.

След атаката в града са избухнали и пожари, съобщи областният управител на Днепропетровска област Сергий Лисак, цитиран от БТА, а по думите на местни официални представители са били нанесени щети на детски градини, училища и болници.

"Тази сутрин не беше добра за нас. Врагът извърши комбинирана атака срещу нашия град", заяви Лисак във видео, публикувано в приложението Телеграм.

Единадесет от ранените са били откарани в болница и двама от тях са в тежко състояние, допълни той.

Лисак публикува снимки, на които се вижда как служители на спешните служби разчистват изпочупени стъкла и потушават пожари.

Украинските ВВС заявиха, че са свалили пет ракети и шест дрона, изстреляни от Русия тази сутрин основно срещу Днепропетровска област.

Свалена е една крилата ракета "Искандер-К" и четири управляеми ракети Х-59, както и пет дрона тип "Шахед" и един разузнавателен дрон "Орлан-10".

Кметът на град Днепър Борис Филатов обяви в Телеграм, че 4 юли ще бъде ден на траур в града, предаде Укринформ.

Съгласно неговата заповед държавните знамена на всички официални институции в града ще бъдат спуснати наполовина.

На 28 юни четирима души бяха убити при руска ракетна атака срещу жилищна сграда в Днепър, припомня Укринформ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини