От х:

Днес в x:

Кой боядиса подлеза до мелницата?

Изображение 1 от 3

    Да се мине през подлеза до мелницата в Първомай обикновено е свързано с неприятни усещания. Това че е мръсен, издраскан с графити е най-малкият недостатък на това съоръжение. Поради липса на тоалетна, доста често  той мирише на урина, а напоследък се забелязваха остатъци и от други човешки „нужди“.

    И преди ден,  когато поех и задържах дъх с надеждата да премина без да дишам през него, изведнъж бях сюрпризирана. Графитите бяха изчезнали, миришеше на прясна боя… е, по пода се търкаляше чаша от кафе и имаше следи от човешко присъствие, но подлезът не беше гаден както преди.

    Свързах се с общината, за да разбера кой най-после се е сетил, че това трябва да се направи и колко е струвало на данъкоплатеца освежаването. Оттам останаха изненадани – оказа се, че не е тяхно дело. Предстои да разберем дали пък НКЖИ не са решили да ни зарадват, но е малко вероятно, защото те биха изчистили и другия подлез. НКЖИ е собственик на двата подлеза.

    Но който и да е – изказваме му благодарност за доброто дело. Надяваме се примерът му да бъде последван. Надяваме се всички ние да ползваме подлеза само по предназначение и да се научим да пазим.

    По този повод зам.-кметът Хамди Мустафа каза, че освежаването и пребоядисването на подлезите и ремонтът на обществените тоалетни са в плановете на Община Първомай и е убеден, че скоро ще се случат.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини