От х:

Днес в x:

Обявиха оранжев код за опасност от бури, градушки и наводнения

Оранжев код за опасност от интензивни валежи, гръмотевични бури, възможни градушки и наводнения е обявен за сряда за Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология. Прогнозата е за интензивни краткотрайни валежи с количества между 40 и 65 литра на квадратен метър, гръмотевични бури, градушки и много силен вятър. 

Предупреждението е в сила за общините Хасково, Минерални бани, Ивайловград, Димитровград, Стамболово и Маджарово. Жълт код с валежи до 35 литра на квадратен метър е обявен за общините Свиленград, Харманли, Тополовград, Любимец и Симеоновград.

От Областната администрация изпратиха предупреждение до всички общински кметове, за да са с повишено внимание и при необходимост незабавно да уведомят компетентните органи с точен адрес на телефон 112, както и областния съвет за сигурност.

Както вече писахме, от Регионалната дирекция за борба с градушките обявиха, че имат готовност да противодействат с ракети на градоносните облаци. В готовност са приведени всички 27 площадки за изстрелване на противоградни ракети.

  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини