От х:

Днес в x:

"Родопа" стартира лятната си подготовка, ще изиграе пет контроли

Изображение 1 от 3
    С три нови попълнения “Родопа” стартира лятната си подготовка в Смолян за предстоящото първенство на Трета лига – Югоизточна група. Старши треньорът Данаил Бачков изведе за първото занятие група от 22-ма футболисти.
    Новите имена в клуба са Марин Чаушев, Димитър Петров и Георги Атанасов. Чаушев идва от “Спартак”(Пловдив). 19-годишният футболист е централен защитник и е юноша на пловдивските “Ботев” и “Локомотив”. Петров, също 19-годишен, е опорен халф, като за последно е играл в “Сокол” (Марково), но е юноша на “Ботев” (Пловдив).
    Атанасов е на 18 години и също идва от “Спартак” (Пловдив), но е юноша на “Марица” (Пловдив) и играе като атакуващ халф.
    "Млади момчета от Пловдив. Ще им се даде шанс да покажат имат ли място в "Родопа". Аз се надявам, че имат и отзивите са добри за тях, така че затова съм ги привлякъл. Селекцията е отворен процес в нашия отбор. Търсим още един футболист така малко по-опитен, ако излезе такава възможност ще го вземем, ако не това ще ни е групата", коментира старши треньорът Данаил Бачков.
    Относно амбициите за новия шампионат Бачков бе категоричен, че "Родопа" като име и традиции заслужава класиране между първите отбори, но подчерта, че отборът има определен бюджет и се опитва да налага млади момчета.
    “Подмладяваме отбора. Шанс получиха момчета родени през 2007 година. Всички играха и някои се утвърдиха като титуляри. В края на миналия сезон имахме доста кадрови проблеми. Осем човека отсъстваха последните мачове, което повлия и на крайното класиране. Всичко зависи от нас за по-добро представяне през новата състезателна година”, каза още Бачков.
    Наставникът за пореден път подчерта, че и петимата напуснали клуба са го направили по собствено желание, като дори до последно се е оптивал да разубеди някои от тях да не приключват с футбола. Припомняме ви, че вече не са част от “Родопа” Даниел Кутев, Николай Георгиев, Христо Ковачев, Генади Панджилов и Антон Белюков.
    Традицията преди първата тренировка бе спазена и всички футболисти излезнаха на Стадион „Септември“ след като администраторът на клуба Сашо Пайталов поля пътя им с менче вода и здравец за успешна състезателна година.
    По време на подготовката “Родопа” ще изиграе общо пет контроли. Първата е на 6 юли в Пловдив с "Марица". Следват мачове с „Атлетик“ (Куклен) на 10 юли и три домакинства - на „Асеновец 2005“ (Асеновград) на 13 юли, на „Атлетик“ на 20 юли и на „Гигант“ (Съединение) на 27 юли.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини