От х:

Днес в x:

Възраждане ще продължи да бъде остра опозиция в Хасково

    „Възраждане“ ще продължи да бъде яростна и остра опозиция в Общинския съвет на Хасково и след частичните местни избори за общински съветници. Това заявиха на пресконференция областният координатор и депутат Георги Георгиев и общинските съветници Ясен Колев и Красимира Христова.

    „Купеният и корпоративен вот спечелиха изборите, както на национално така и на местно ниво. Съчетано с апатията на българите и безучастното наблюдение на МВР и прокуратурата, които не си мръднаха пръста, за да спрат купуването на гласове. На тези избори се купуваха гласове не на килограм, а но тонове“, каза областният координатор Георги Георгиев.

    Той обаче не даде конкретни примери, освен село Узунджово, където на миналите избори от „Възраждане“ успели да запишат как се купуват масово гласове.

    „Получихме сигнали, че и сега е било същото. Не сме подавали сигнали официално, защото с това ръководство на МВР и прокуратурата е безсмислено“, обясни Георгиев.  

    Според него ниската избирателна активност остава основен проблем както на национално, така и на местно ниво.

    Съветниците на „Възраждане“ ще продължат да бъдат най-активните и в новоизбрания Общински съвет. Ще продължаваме да задаваме неудобни въпроси и да разобличаваме безобразията на властта, както го правехме и досега“, обещаха Ясен Колев и Красимира Христова.

    Георги Георгиев не пропусна да коментира и назначаването на новите областни управители на Хасково, Кърджали, Търговище и Пловдив-област.

    „Тези назначения са знакови. Фактът, че областни лидери на ДПС стават областни управители означава само едно – ще има кабинет на ГЕРБ и ДПС. А това е най-лошото за България и за Хасково“, каза Георгиев.

    Според него, Хасковска област не получавал човека Мехмед Атаман за областен управител. „Хасковска област получава ятаган, а не Атаман. Хасково ще стане второ Кърджали, където всички знаем какви са последствията от политическия монопол на ДПС“, допълни Георгиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ба
      бай Танас общественик
      14 -10
      15:59, 2 юли 2024
      Точната дума е : Фурнаджийски лопати и троянските коне на Путин за областта!
      • Аб
        АбуДаби
        9 -6
        16:02, 2 юли 2024
        Обичаме тия дето ни подкрепят вазелин и фес ще има за всеки.Аман от облъчени брътвежи на умно красивите амбриажи за всичко им виновен Путин
    • 2
      Ан
      Анализатор
      21 0
      16:28, 2 юли 2024
      Предлагам да кажете на приятелката си да престане да си паркира колата с табелка "ОНЧ Заря" по тротоарите без да плаща. Нали сте за спазване на правилата?
    • 3
      Пе
      Петров
      2 -5
      16:50, 2 юли 2024
      Така да бъде.Пожелавам им да бъдат вечна опозиция.
    • 4
      Ка
      Кауня
      5 0
      18:16, 2 юли 2024
      Ниска избирателна активност а купуване на гласове с тонове 😂
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини