От х:

Днес в x:

Започва приемът на заявления за помощи за отопление в Хасково

Приемът на заявления за отпускане на целева помощ за отопление за новия отоплителен сезон започва от 1 юли. Заявленията могат да се подават до 31 октомври на място в дирекциите „Социално подпомагане“ или в специално организирани за целта приемни, чрез Системата за сигурно електронно връчване, както и чрез лицензиран пощенски оператор, включително чрез електронна административна услуга.

Целевата помощ се отпуска за периода от 1 ноември 2024 г. до 31 март 2025 г. Размерът й се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битов потребител. Право на субсидията имат лица, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на декларацията, е по-нисък или равен на индивидуално определения диференциран доход за отопление.

Безработните лица в трудоспособна възраст задължително трябва да са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ най-малко 3 месеца преди месеца на подаване на заявлението и да не са отказвали предлаганата им работа или обучение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини