От х:

Днес в x:

Хоров концерт в Хасково за 90 г. от рождението на диригента Боян Боев

Изображение 1 от 2

    „За хер Боев с любов и песен“ – това е мотото на хоровия концерт, посветен на 90 години от рождението на диригента Боян Боев. Концертът се организира от Община Хасково, Младежки център Хасково и Сдружение „Орфей 1977“, съобщиха от местната администрация.

    На 10 юли 2024 г. от 19,00 часа в концертната зала на Младежки център Хасково публиката ще се наслади на изпълнения на Детски хор „Орфей“ при Младежки център, пианист Ирен Капеловска, хормайстор Вили Костадинова и вокален ансамбъл „Орфей+“ при сдружение „АЕДА“, диригент Елена Цветкова.

    Боян Боев е един от именитите български диригенти, почетен гражданин на Хасково. Роден е на 10 юли 1934 г. в Хасково и още на 8-годишна възраст започва да учи музика. Дълги години ръководи и създава различни хорови състави и ансамбли в родния си град. Носител е на национални отличия с Девическия хор „Южна пролет“. През 1984 г. е награден с орден „Кирил и Методий“ – II-ра степен. От 1970 до 1977 г. работи в Германия. След завръщането си създава Детски хор „Орфей“, а по-късно и хор „Ноктюрно“, с който печели много международни награди. Удостоен е със званието Почетен гражданин на Хасково през 2007 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини