От х:

Днес в x:

Излиза посмъртен албум с неиздавани песни на Джони Кеш

На 28 юни меломаните ще имат възможността да чуят 11 неиздавани композиции на покойния американски кънтри музикант Джони Кеш. Уникалните записи са събрани в албум, озаглавен „Songwriter“, който излиза чрез Mercury Nashville/UMe.

Още през април се състоя премиерата на песента „Well Alright“, а по-рано този месец беше пусната „Spotlight“, в която Дан Ауербах от The Black Keys изпълнява китарното соло.

В началото на 1993 г. американският певец и композитор записва композициите в LSI Studios (Нашвил, щата Тенеси). В тази година музикантът няма договор с лейбъл. Песните са изцяло негово дело, като периодът, в който са написани, варира от края на 80-те до началото на 90-те.

Всяка от песните е свързана с конкретни моменти от живота на Кеш. Напр. „Drive On“ е посветена на хронична болка, която музикантът е изпитвал, след като счупва челюстта си през началото на 90-те. „Like A Solider“ е друга композиция, която разказва за преломен момент в живота на музиканта – борбата му с пристрастяването и успешното възстановяване.

Джон Картър Кеш, син на покойния музикант, е копродуцент на проекта, заедно със звукооператора Дейвид „Фърги“ Фъргюсън. 

Наследникът на Джони Кеш споделя: „Исках това да бъдат песни, които повечето хора не са чували и които обръщат голямо внимание на това кой беше той като автор на песни и кой беше той като американски глас“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини