От х:

Днес в x:

МВР с акции в Хасковско в Националния ден на безопасността на движението по пътищата

29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. В тази връзка пътните полицаи  от ОДМВР Хасково ще проведат специализирана полицейска операция по пътна безопасност на територията на областта през целия ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Служителите ще използват пълния набор от технически средства за контрол и целта е ограничаване предпоставките за възникване на пътни произшествия.

Безопасността на пътя зависи от всеки участник в движението, който трябва да познава и спазва закона. В този ден с общи усилия повишаваме вниманието на обществото върху важната тема за безопасното придвижване с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Институциите съсредоточават усилия около опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране, скоростта, важността от поставяне на обезопасителен колан и безопасността в градски условия и в частност – тази на пешеходците. 

Много от инициативите по превенция на пътната безопасност неслучайно поставят фокус към децата и младежите. Миналата година в страната сме загубили  30 деца, а 1 329 са ранени. Средно статистически именно през месеците юли и август настъпват най-много инциденти със загинали и ранени на пътя. През изминалата 2023 г. в страната са настъпили 6 989 ПТП с 525 загинали и 9 091 ранени лица. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 включват пешеходци. Предпоставка за това е и увеличеният чуждестранен трафик в страната ни през този период. Затова бе определен национален ден, в който да се планират и реализират редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ши
    шишко
    7 -6
    09:22, 27 юни 2024
    Чакам хейтърите, които ще попитат, защо това не е всеки ден, а само понякога.
    • Пи
      Пича с Москвича
      14 -1
      12:31, 27 юни 2024
      Отчитане на дейност ,повечето пуми и чакмаци в МВР то не знаят закона за движение по пътищата.
  • 2
    Ка
    КАТ
    6 -1
    15:07, 27 юни 2024
    Се крият в храстите !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини