От х:

Днес в x:

Близо 500 туристи вече посетиха обновената вила "Армира" в Ивайловград

От откриването на изцяло реставрираната антична римска вила "Армира" край Ивайловград миналия петък до днес археологическият обект вече е посетен от близо 500 наши и чужди туристи. Сред тях са по два автобуса с гости от съседните Гърция и Турция. Това съобщи кметът на Ивайловград Диана Овчарова, цитирана от БТА.

Обновеният, консервиран и социализиран паметник на културата с национално значение, фигуриращ и в индикативния списък на ЮНЕСКО на световното културно наследство, беше отворен за туристи на 21 юни.

Това стана след мащабна интервенция по проект с европейско финансиране на стойност близо осем милиона лева.

Интересът наистина е голям, свидетелства Овчарова. По нейни думи за идните петък, събота и неделя всички хотели и къщи за гости в Ивайловград са пълни, а очакваните гости в "Армира" също са около 500. Тя препоръча желаещите да се ориентират към визити от късния следобяд до вечерта, когато освен разкоша на обекта от II - VI век след Христа те могат да наблюдават и светлинното шоу от възстановената като наблюдателница с външен асансьор бивша водонапорна кула, както и да останат в ресторанта.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини