От х:

Днес в x:

Черно море - пристанище на Ноевия ковчег, змийски острови, зловеща слава

Черно море, наричано в миналото Евксински понт, е един от големите водни басейни и известно вътрешно море. Крайно море на Атлантическия океан, разположено между Източна Европа и Западна Азия, то е било легендарно векове наред. Морето е популярно не само заради името си, което предполага, че то има доста враждебна природа, но и заради редица особености, които са доста необичайни.

Вижте няколко малко известни факта за наше море:

Пристанище на Ноевия ковчег. Според много морски геолози, Черно море е било езеро със сладка вода преди около 7000 години, когато заради покачване на нивото на Средиземно море в него нахлуват морски води. Във връзка с това мнозина смятат, че придошлите води са всъщност Потопът, за който се разказва в Библията.

Историите твърдят, че Ноевият ковчег заседнал на склоновете на планината Арарат в Турция, когато потопът свършил. Често археолозите спорят по този въпрос, но поради липсата на солидни доказателства тази част от историята на Черно море продължава да е сред най-обсъжданите.


Екзотични острови. В Черно море има няколко малки острови. Те са около 10 и пазят удивителна флора и фауна. Сред островите, които са разпределени между България, Румъния, Украйна, Турция и т.н., е Змийският остров, разположен до делтата на Дунав.

Българският остров Свети Тома също е известен като змийски заради присъствието на множество сиви водни змии, които го обитават и се хранят с риба във водите около него.

Други известни острови са Света Анастасия, Березан и Гуресун, Свети Кирик и Джарългач. По-важното е, че те се превръщат в големи туристически атракции.


Зловещи слухове. Един от най-интересните и страховити факти е вярването, че мъртвите обитават водите на Черно море. Останките на кораби и хора и други предмети, които по принцип се разлагат, все още могат да бъдат открити на морското дъно, векове след като са потънали.

 

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини