От х:

Днес в x:

Съдът отказа да освободи обвиняем за опит за контрабанда на кокаин за 730 000 лева

Апелативен съд – Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение на Стефан Иванов в по-лека и остави в сила „задържането му под стража“, определено от Окръжен съд – Хасково. Това съобщиха от Апелативния съд в Пловдив.

39-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 11.06.2024 г., в съучастие със Стоян Маринов, е направил опит за контрабанда на 3.510 килограма кокаин на стойност над 730 000 лева, като се опитал да го пренесе от България през ГКПП „Капитан Андреево“ в Турция. Наркотикът е бил разпределен в три пакета, открити в тайник на лек автомобил при щателна митническа проверка. Колата е била управлявана от втория обвиняем, а Стефан Иванов слязъл преди границата и наблюдавал от бензиностанция какво се случва.

Пловдивският апелативен съд прие, че от събраните до момента доказателства, макар и на този ранен етап от разследването на случая, от количеството и стойността на иззетия наркотик, от протоколите за оглед и разпитите на митничарите и втория обвиняем, въпреки различните версии на двамата задържани, налице е обосновано подозрение за съпричастност на Иванов към престъплението, в което е обвинен. Срещу него има друго дело за наркотици в Окръжен съд – Сливен, което не е завършило и обвиняемият се води неосъждан.

Съдът прецени, че само по себе си здравословно състояние на бащата на обвиняемия, както и бременността на приятелката му, не са основания за промяна на мярката за неотклонение. С оглед тежестта на предвиденото в закона наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, се извежда презумпцията за опасност от укриване и извършване на престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини