От х:

Днес в x:

Одобриха за финансиране 20 от 41 културни инициативи

За втори етап на финансиране по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура са постъпили 41 проекта на обща стойност 184 362 лева, съобщават от Община Хасково. Направленията, по които кандидатстват творците са: „Читалища“, „Културни инициативи“, „Мобилност“, Творчески стипендии на млади местни творци“ и „Утвърдени значими събития“. 

Комисията за оценка на проектните предложения одобри за финансиране 20 проекта. Те ще бъдат финансирани със 73 561 лева.

На първия етап бяха одобрени за финансиране 32 проекта на местни културни институции, творци и организации. Общо утвърдените проекти, които ще бъдат финансирани от Община Хасково на първи и втори етап са 52. Годишният бюджет за 2024 г., утвърден от Общинския съвет в Хасково за финансиране на местните културни инициативи, е 280 000 лв. 

Списъците с резултатите от работата на комисията за класираните и некласирани проекти на втори етап ще намерите тук. 

Комисията,  която оцени и класира постъпилите в Община Хасково проектни предложения е с председател Йорданка Иванова - началник-отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“. В нея членуват общински съветници и експерти в различни сфери на културата и изкуството.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини