От х:

Днес в x:

Хасково посреща бъдещи театрални звезди на „Сцена на края на града“

Изображение 1 от 4

    Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ Хасково 3 - 2024 започва в понеделник, съобщиха от Община Хасково.

    На любимото място – парк „Ямача“, Хасково ще посрещне бъдещите звезди на българския театър. Студенти от последните класове на театралните висши училища в цялата страна ще представят най-доброто от репертоара си.

    Идеята за студентския театрален фестивал „Сцена на края на града“ е на ДКТ „Иван Димов“, „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ Хасково и Община Хасково.

    „Това е един от най-хубавите фестивали в града ни. Още при старта му хасковската публика го припозна. Затова и аз предложих той да стане част от културния календар на Хасково. Благодаря на Общинския съвет, който прие идеята ми Община Хасково да финансира „Сцена на края на града“, каза при представянето на програмата на студентския фестивал кметът Станислав Дечев.

    „Хасково има няколко фестивала, насочени към младите хора - конкурсът за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“, конкурсът за дебютна литература „Южна пролет“, на „Хасково рок“ вече наложихме традиция да даваме сцена на млади музиканти и „Със сцена на края на града“ отваряме още една възможност за изява на младите хора от цялата страна“, обясни градоначалникът. Той подчерта „Театър, обичам те!“ и „Сцена на края на града“ дават шанс на хасковската публика да се наслаждава на театралното изкуство цели две седмици. Тук гостуват и професионалистите, които хората обичат и младите актьори, които тепърва ще се развиват“, коментира още Станислав Дечев.

    За трета поредна година Хасково посреща под звездите на „Ямача“ студентите, които завършват актьорско майсторство. И както всяка година, деца и ученици, които тепърва ще следват театралните стъпки на големите български звезди, отново ще имат възможност да се представят на „Сцена на края на града“. Тази година със свой спектакъл участват бъдещите актьори от театър „Арлекин“ с ръководител Румяна Георгиева. Те ще играят на 1 юли постановката „Боровинкова тишина“. За първи път в програмата на „Сцена на края на града“ ще има и куклен спектакъл. Той ще се играе в голямата зала на ДКТ „Иван Димов“ – „Пощенска приказка“ представя НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ на 30 юни от 11 часа. Както всеки път за студентите ще има уоркшоп за актьорите преподаватели от университетите, които ще им представят спецификите на кино и театралното изкуство и други теми.

    Всички постановка на голямата открита сцена в парк „Ямача“ започват в 21 часа, от 24 юни до 1 юли.

    СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА ХАСКОВО #3-2024

    24 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2024

    24 юни (ПОНЕДЕЛНИК)

    „ТАКА Е, АКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ Е ТАКА“

    КЛАС ПРОФ. МАРГАРИТА МЛАДЕНОВА

    НАТФИЗ „КРЪСТЬО САРАФОВ“

    25 юни (ВТОРНИК)

    „ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ“

    КЛАС РОСИЦА ОБРЕШКОВА

    ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

    26 юни (СРЯДА)

    „SHAKESPEARE HOUTE COUTURE’23“

    КЛАС РОСИЦА ОБРЕШКОВА

    ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

    27 юни (ЧЕТВЪРТЪК)

    „ОТВЪД МРЕЖАТА“

    МП „ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО“

    НАПРАВЛЕНИЕ „РЕЖИСУРА И УПРАВЛЕНИЕ“

    РЪКОВОДИТЕЛ: ПРОФ. ВЪЗКРЕСИЯ ВИХЪРОВА

    Нов български университет

     28 юни (ПЕТЪК)

    „ВРЕМЕОБИЧАНЕ”

    КЛАС ВАСИЛЕНА РАДЕВА

    НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

     29 юни (СЪБОТА)

    „СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ“

    КЛАС КАЛИН СЪРМЕНОВ

    ТЕАТРАЛЕН КОЛЕЖ „ЛЮБЕН ГРОЙС“

    30 юни (НЕДЕЛЯ)

    21:00 часа

    „ОПАСНИЯТ ЗАВОЙ“

    ПОСТАНОВКА: ЖОРО РАЙЧЕВ

    ДВАНАДЕСЕТИ КЛАС НА НУМСИ „ХР. МОРФОВА”

    01 юли (ПОНЕДЕЛНИК)

     21:00 часа

    „БОРОВИНКОВА ТИШИНА“

    ПОСТАНОВКА: РУМЯНА ГЕОРГИЕВА

    ТЕАТЪР „АРЛЕКИН”

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини