От х:

Днес в x:

250 полицаи ще отговарят за реда и спокойствието за изборите на 23 юни в община Хасково

Близо 250 полицаи ще отговарят за реда и спокойствието за провеждане на изборите за общински съветници в община Хасково на 23 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицейските служители са ангажирани с гарантиране на сигурността, превенция на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите, както и с пресичане, разследване и ефективно противодействие на престъпна дейност. До приключването на изборите утре, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред.

Днес, 22 юни 2024 г., служителите от звено „Български документи за самоличност“ в Хасково работят на пълен работен ден - от 8:30-17:30 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да могат да подадат и получат удостоверение, с което да упражнят правото си на глас. От началото на седмицата до днес са издадени 3 удостоверения за гласуване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини