От х:

Днес в x:

Съдът отказа да пусне обвиняем за трафик на марихуана и кокаин за 1,7 млн. лева

    Хасковският окръжен съд отхвърли молбата на 35-годишния Митко Каварджиев, обвинен за трафика на 47,9 кг марихуана и 3,34 кг кокаин към Турция, за промяна на мярката му за неотклонение.

    Защитата на Каварджиев поиска от съда той да бъде освободен от ареста и да му бъде дадена по-лека мярка като подписка или домашен арест. Мотивите им бяха, че срещу Каварджиев няма категорични доказателства, че е подбудител и помагач за задържаното на "Капитан Андреево" голямо количество дрога на 10 февруари тази година.

    Както Haskovo.net вече писа, Митко Каварджиев беше арестуван и оставен за постоянно в ареста заедно с другите обвиняеми по случая - 34-годишния Петър Балкански и 47-годишната Мариела Динкина. Жената беше зад волана на микробуса. В специално изработен тайник във возилото бяха открити наркотиците. Двамата мъже не пътуваха с нея, но разследващите сочат Каварджиев за подбудител и помагач, а Балкански за съучастник.

    Тримата са обвинени в опит да пренесат през границата от България в Турция марихуана с общо бруто тегло 47,920 килограма на стойност 1 150 080 лева и 3.340 кг кокаин на стойност 601 200 лева и всички на обща стойност 1 751 280 лева. Предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък, сочат от прокуратурата.

    Днес в съдебната зала адвокатът на Каварджиев изтъкна, че той има постоянен адрес, че не е осъждан досега и няма опасност да се укрие или извърши ново престъпление. И понеже е минало достатъчно време, няма как да попречи на разследването срещу него и другите обвиняеми.

    Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, поиска от името на държавното обвинение, молбата да не бъде уважена, защото обвиняемият е пътувал над 50 пъти до Турция преди ареста му. При това винаги е бил в компанията на обвинената като пряк извършител Мариела Динкина. Двамата винаги отсядали в един и същ хотел в Истанбул. Според прокуратурата, Каварджиев е имал достатъчно време и възможности да организира и контролира незаконния трафик.

    Съдът отхвърли молбата за по-лека мярка от постоянен арест, защото има вероятност обвиняемият да се укрие и заради високата обществена опасност на престъплението, в което той е обвинен. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив в срок от три дни.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ми
      Митничар
      6 -1
      19:23, 21 юни 2024
      Е то остана и да ги пуснат! Цяла България разбра че жената е "мулето" за няколко стотин лв уж хора да закара. Тия двамата са за килията и ключа в.....Черно море!
    • 2
      Руснакът Дмитрий и неговият син продължават с приготвянето и продажбата на наркотици и след взрива
    • 3
      Пр
      Приготвянето на наркотици
      12 0
      10:52, 22 юни 2024
      e oт първостепенна важност за града
    • 4
      Ни
      Нито един от изброените 337
      12 0
      11:33, 22 юни 2024
      кандидати за общински съветници не каза, че ще направи нещо, за да спре производството и продажбата на наркотици в жилищните сгради
    • 5
      По
      подлец
      6 -2
      11:39, 22 юни 2024
      Ебаси гнусната физиономия!
    • 6
      Им
      Имаме 337 кандидата, които са
      9 -1
      12:36, 22 юни 2024
      безразлични и незагрижени за здравето на децата на Хасково
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини