От х:

Днес в x:

Обучават членовете на секциите в Хасково, но без заплащане

Предстои обучение на членовете на секционните избирателни комисии в община Хасково във връзка с провеждането на изборите за общински съветници на 23 юни. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов.

Обучението ще се проведе от 18:00 часа днес в спортна зала „Дружба“. В него могат да се включат всички 1220 членове на секции. Те ще получат информация за спазване на Методическите указания, утвърдени от ЦИК, правилата за видеонаблюдение и за отчитане на изборните резултати, във връзка с предстоящите избори за общински съветници в неделя.

Този път обаче не е предвидено заплащане за обучението и за получаването на изборните книжа и материали в събота от Община Хасково, което е по решение на Централната избирателна комисия.

Към днешна дата в община Хасково има 77 237 избиратели. Секциите ще са 152, от които 3 ще са подвижни – в МБАЛ, една за селата и за част от града, а третата ще обслужва изцяло избирателите в града. В 135 от тях ще може да се гласува и с машина.

Регистрирани са 333 кандидати за общински съветници от 15 политически формации – 10 партии и 5 коалиции.

Якимов заяви, че очаква на тези избори предаването на протоколите в ОИК да приключи по-рано в сравнение с вота на 9 юни, когато работата продължи до около 14 часа на 10 юни. Сега той предполага, че предаването ще завърши до 6-7 часа на 24 юни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини