От х:

Днес в x:

Санкционираха двама превозвачи и двама туроператори

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщават от Министерството на туризма.

Те се извършват от служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) и Икономическа полиция на ГКПП „Капитан Андреево“.

Проверени са 22 автобуса, пристигащи от Турция на 20 туроператори – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността.

При двама от проверените туроператори липсва вписана валидна застраховка в Националния туристически регистър, а всички останали извършват законно дейността си, притежават удостоверения за регистрация и имат застраховки с валиден срок на действие.

ИА „Автомобилна администрация“ установи нарушения при двама от превозвачите – за 24-часов период, след края на предходната ползвана нормална дневна почивка, водачите не са ползвали дневна почивка от минимум девет последователни часа.

На водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение (АУАН).

По-рано през месеца бяха извършени съвместни проверки с контролните органи и на ГКПП „Лесово – Хамзабейли“. Проверени бяха 4 автобуса и три регистрирани фирми като туроператори. Бяха съставени 3 констативни протокола от страна на КЗП. ИААА не е установила нарушения при проверката на превозвачите.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година.

Те ще обхващат не само граничните контролно-пропускателни пунктове, но и на туристически обекти във вътрешността на страната, припомнят от Министерството на туризма.


 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    Пътуващ
    4 0
    11:23, 21 юни 2024
    Добре е да бъдат писани кои са туроператорите, които са санкционирани за да се избягват от хора , надяващи се на тях!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини