От х:

Днес в x:

Кандидат-студенти от Хасково подадоха над 200 молби за прием в университети

    В Хасково тече активна кампания за кандидатстване във ВУЗ-ове. Документи се приемат в Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация (ЦКПИ) в Хасково, който се помещава на 3-ия етаж в сградата на НТС.

    Подават се документи за 28 университета в страната, каза ръководителят на Центъра Димитрия Ночева. Най-желани остават Пловдивския университет „Св. Климент Охридски“, Тракийския университет в Стара Загора, Софийския университет, УНСС в София, Техническия университет в Пловдив и в София, НСА „Васил Левски“.

    Някои от ВУЗ-овете не приемат на място документи, а се подават или в такива центрове, или онлайн. Има и такива, които предлагат допълнителни изпити за повишаване на оценките.

    „От година-две има засилен интерес към педагогическите специалности, особено начална и предучилищна педагогика“, каза Ночева.

    Всеки университет има своя такса за кандидатстване. Те варират от 30 до 80 лева. Тази година кандидат-студентите са предимно млади хора, току-що завършили средното си образование, а в предходни години имаше и случаи, в които кандидатстваха майка с дете-зрелостник, или баща с дете. Повечето от кандидатстващите студенти подават заявка за 2, 3 или 4 университета.

    ЦКПИ в Хасково работи от 8:30 часа, а кандидат-студентите трябва да са си взели документи до 16:00 часа, за да имат време след това да ги попълнят и да ги предадат. Тази събота и неделя Центърът няма да работи заради провеждането на изборите. Кандидат-студентската борса ще продължи до 10 юли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини