От х:

Днес в x:

Човек с перука и ръкавици открадна 6000 лева от дентална клиника в Хасково

6000 лева са задигнати от дентална клиника на улица „Добруджа“ в Хасково. Сигнал за кражбата на пари е подаден вчера в 8:30 часа на спешния телефон 112, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Служител на клиниката е съобщил, че в сградата им има проникване.

Неизвестно засега лице е отключило вратата, изключило е СОТ-а и се е качило на 3-ия етаж. Откраднало е парите от шкаф в стая и е напуснало сградата.

От намиращото се в клиниката видеонаблюдение е видно, че извършителят е висок около 180 см. и е бил с перука и ръкавици. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Haskovo.net припомня, че клиниката беше открита точно преди 1 година. От ръководството на здравното заведение заявиха пред екип на сайта, че кражбата е извършена около 3:30 часа снощи, когато клиниката не е работела. Уточниха, че това е първи подобен случай, от който всички работещи в сградата са възмутени. Поясниха, че парите са били предвидени за заплати на част от персонала.

„Много е грозно това, което се е случило. Обидени сме, защото ние помагаме на хората, а в един момент някой посяга на нашия труд, който естествено трябва да бъде заплатен“, коментираха от клиниката. От ръководството на клиниката изключиха кражбата да е извършена от вътрешен човек, защото персоналът е съвестен. Предположиха, че това е дело на външен човек, тъй като парите са задигнати по професионален начин.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини