От х:

Днес в x:

Ансамбъл „Златна Тракия“ единствен ще представя България на Световния фестивал Op Roakeldais 2024

Изображение 1 от 3

    Ансамбъл „Златна Тракия“ заминава с голямата представителна формация за участие в престижния световен фестивал "Op Roakeldais".

    Той ще се проведе във Варфум, Нидерландия. Това е фестивал с традиции, който се провежда за 57- ми път. "Op Roakeldais" е най-големият годишен международен танцов и музикален фестивал в Нидерландия.

    „Горди и щастливи сме, че ансамбъл „Златна Тракия“ е единственият, избран да представи България и града ни на този световен форум“, съобщи ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова. Във фестивала нашите красиви момичета и момчета ще танцуват на една сцена с формации от САЩ, Кения, Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, Колумбия, Турция и Словакия. Страни от цял свят, но представителите от Европа са само „Златна Тракия“ от България и състав от Словакия.

    На престижния световен танцов форум се представя многообразието от танцови групи от цял свят. Фестивалът се характеризира със специална атмосфера на братство, приятелство и много забавления, казват организаторите.

    Освен концертите на танцовите групи, всеки ден ще има музикални изпълнения на известни, световни групи и диджеи. Организират се и работилници, където всички страни обучават публиката в традиционни народни танци, игри и музика. Предвидени са и т.нар. детски следобеди за повече от 1200 деца и над 2000 младежи. Танцьорите на „Златна Тракия“ ще се включат и в танцовия парад по улиците на Варфум.

    От 26 до 30 юни ансамбъл „Златна Тракия“ ще бъде лицето на България и Хасково в Нидерландия. Още за фестивала може да откриете на:

    https://www.facebook.com/oproakeldais.warffum

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини